Kommende arrangementer


Besøg på Psykiatrimuseet, Annebergparken i Nykøbing Sj.


Torsdag den 30 maj kl. 19.

Vi mødes ved museet der ligger i det gamle vaskeri ved den store plæne. Efter besøg på museet og guidet rundvisning, kan man nyde medbragt kaffe ved bordene i gården ved museet, og få en lille snak, hvis vejret tillader det. 

Sangaften

 

Torsdag den 18 juli er der igen sangaften på POTTEGÅRDEN på Ellinge Lyng kl. 19.30. Det er deltagernes ønskekoncert, hvor vi synger sange fra Højskolesangbogen.


Øl, vand, kaffe og kage kan købes._____________________________________________________________________________
Afholdte arrangementer Filmaften.


Den 26. februar blev der afholdt filmaften i Højby Aktivitetscenter. Vi så gamle film fra området fra 70-erne. Det var en velbesøgt aften hvor vi kunne genopfriske en svunden tid.


                                    _____________________________________________Julemøde


Onsdag den 15. november havde vi julemøde. Det var Karin Bundgaard Nielsen, der fortalte om sine juletraditioner i familien og om sine barndomserindringer om julen. Det blev som sædvanlig en hyggelig aften med snak og julekage til kaffen.


                                     _____________________________________________


Besøg i Mini-Odsherred.

Den 16. august var vi på besøg i Mini-Odsherred i Sommerland Sjælland. Det var en dejlig sommeraften, hvor vi så hvad de frivillige arbejder med, og fik en masse forklaring om foreningen og alle bygningerne, der er opført i størrelsesforhold 1:10. En rigtig dejlig aften.

                                      _____________________________________________

Sangaften på Pottegården.

Det blev en dejlig sommeraften på Pottegården den 20. juli. Der var god tilslutning, og en herlig sangglæde, så vi kom godt igennem en hel del sange godt hjulpet af vores pianist, Arild Bjørn.

                                       _____________________________________________


Torsdag den 8. juni var vi på en tur til EGHOLM MUSEUM, i det smukkeste vejr man kan tænke sig. EGHOLM 2. VERDENSKRIG-OG JAGTMUSEUM var en god oplevelse, især fordi vores guide, Rikke, var fantastisk til at fortælle om det hele. Der er vist alt inden for krigsvåben og køretøjer fra den tid, men også de mindre ting der havde med tiden at gøre. Også for jagtinterresserede er der ting at se på. I 1921 åbnede de en "gade" med udstillinger om hverdagen i krigens tid, med alt hvad der var af besværligheder. Der er noget for både dem med bukser og dem med kjole, som Rikke sagde.

                                             ________________________________________________


Den 26. april 2023 besøgte vi "Dansk Tang", Nykøbing sj. Det var et godt besøg, vi blev klogere på hvad tang er, hvor mange arter der er, hvad det kan bruges til og hvordan det dyrkes, det er utroligt hvad der kommer ud af det. 

Vi hørte også om hvordan de arbejder med bæredygtighed. Alt godt fortalt af Claus Marcussen

                                             __________________________________________________

Generalforsamling blev afholdt den 22. marts 2023 i Højby Aktivitetscenter. Formanden Inga Overgaard, aflagde beretning og kassereren Frede Hansen, fremlagde det reviderede regnskab. Nyvalgt til bestyrelsen blev Marianne Albæk, i stedet for Conny Roediger, der ønskede at udtræde. Øvrige valg var genvalg. Længere referat kan læses i "Nøglen" nr. 2 2023.

                                                __________________________________________________

8. februar 2023. Jørn Nielsen fra Klint fortalte om sit meget spændende liv som bl.a. jagerpilot og rejseleder, ikke mange når at opleve så mange steder i verden som han har. Han er en rigtig god fortæller.

                                                __________________________________________________

Den 23. november 2022 var der planlagt julemøde med sognepræst Kristian Massey Møller, men han blev desværre forhindret så i stedet blev det Maria Fihl, præstevikar ved Nr. Asmindrup kirke. Maria fortalte om juletraditioner i de lande hun har boet i.

                                                __________________________________________________

21. juli 2022 afholdt vi vores traditionsrige sangaften - denne gang igen på Pottegården - hvilket var yderst populært. Desværre var vi kun 67 deltagere, der sang med på deltagernes og klavervirtuos Arild Bjørns valg af sange fra Højskolesangbogen

                                                _________________________________________________

19. maj 2022 var 15 - 20 deltagere i Nr. Asmindrup kirke for at se og høre mere om QR koder på gravsteder, med efterfølgende kaffe og snak i konfirmandstuen.                      

                                                ____________________________________________________

7. april 2022 var en flok på 51 på bustur til Sprogø, hvor vi fik en glimrende orientering om øen der helt op til 1961 blev brugt som pigehjem. I meget tidligere tid var Sprogø, pga. dens strategiske beliggenhed i Storebælt, anvendt af datidens konger til angreb på fremmede krigsskibe

Selvom det regnede og sneede lidt da vi tog hjemmefra, blev det heldigvis opholdsvejr under de knap 2 timers rundvisning.

Inden hjemturen, fik vi dagens ret, en lækker krebinet, på Madam Bagger, i Korsør.

                                                  __________________________________________________